Ankara,Ulus,Çıkrıkçılar,Suluhan





Gezdim ben bugün!
 Çok zaman oluyo Ulus'a gitmeyeli.Bundan dolayıdır ki bugün turist gibiydim adeta.İlk kez babamla gelmiştik buralara.Hatırlarım,dedem de Ulustaki halden yapardı gelirdi evin alış verişini.Değişik bir yer burası. Ankara'nın ilk göz ağrılarından ama  Ankara'nın kayıp yüzü adeta.Yolda yürürken çok farklı insanlarla karşılaşabiliyorsun.Çok farklı hayatlarla da.Yine de samimi bulduğum bi salaşlık var Ulusta.


Ankara zaten yokuşlar üzerine kurulu bir yer.İniyorsun,çıkıyorsun.Biz de yola Çıkrıkçılar Yokuşu'nu çıkarak başladık.Sağlı sollu renklerle kuşatılmış bir yokuş burası.Aklınıza gelebilecek hemen her bişey mevcut diyebilirim.



 Kültürümüzde Kına Gecesi diye bir şeyin olması çok şahane bence.Şıkır şıkır bindallılar,allı pullu elbiseler,kına sepetleri...Tüm bunları toplu halde Çıkrıkçılar Yokuşu'nu tırmanırken görebiliriz:)








    Suluhan'a girdiğim zaman kendimi kaybediyorum adeta. Rengarek boncuklar,çiçekler,kolyeler,küpeler...Havalar şu an buz gibi olmasına rağmen renkler içini ısıtıyor insanın:)Ama tabi Suluhan'ın keyfi asıl yazları,havalar güzelken alt katında bir çay içip etrafın gürültüsünü dinlerken çıkıyor:)

                                     
                                     







0 yorum: